Om föreningen

Föreningen köpte i maj 2011 fastigheten i Stockholm av den tidigare ägaren AB Stockholmshem. Vi som förening har för avsikt att medverka till ett sunt boendeklimat och för medlemmarnas bästa.

Officiellt namn: Bostadsrättsförening Tunnan 10

Organisationsnummer: 769616-4933

Ekonomisk förvaltare: Teoge

Teknisk förvaltare: Teoge

Adress:
Tunnlandsvägen 31-77
168 36 Bromma

Hemsida: www.tunnan10.se

E-post: info@tunnan10.se

Överlåtelseavtal: Överlåtelseavtal skickas eller lämnas till föreningens styrelse c/o Harriet Andersson, Tunnlandsvägen 69, 168 36 Bromma.

Underhållsbehov av fastighet: 2004 totalrenoverades och stambyttes fastighetens alla lägenheter samt gemensamma lokaler. Inga större reparationer eller renoveringar är planerade för den närmsta tioårsperioden. Totalt bedömt underhållsbehov uppgår till 2,2 miljoner kr inom de närmsta 3 åren (ommålning och viss renovering av fönster) och ytterligare 2,6 miljoner inom de närmsta 10 åren (utbyte av maskinpark i tvättstugor, utbyte av radiatorventiler och stamrensning av avlopp).

Antal lägenheter: Föreningen består idag av 148 lägenheter, varav 111 bostadsrättslägenheter och 37 hyresrättslägenheter.

Antal lokaler: En lokal som uthyrs för kommersiell verksamhet, två boende-/föreningslokaler samt tolv förrådslokaler.

Parkeringsplatser: Det finns tre parkeringsplatser och två garage, för närvarande uthyrda. Det finns bra möjlighet att parkera på gatan. Vintertid är det städdagar fredagar (1/11-16/5), då är det parkeringsförbud mellan 8:00-16:00. Det brukar då gå att hitta parkering på de närliggande gatorna.

Tvättstugor: Det finns fyra stycken tvättstugor med två tvättmaskiner, torktumlare och två torkskåp i varje. Tvättstugornas maskinpark är från 2004. Dessutom finns en grovtvättstuga med en tvättmaskin och ett torkrum.

Bredband & TV-kanaler: Alla våra bostäder är anslutna till stadsnätet som ger oss tillgång till bredbandstjänster med mycket hög kapacitet. Det är dessutom ett så kallat öppet nät. Våra hus är även anslutna till kabel-tv-nätet via Com Hem.

Elavläsning: Elavläsning skall göras i samband med överlåtelsen. Säljaren ska säga upp abonnemanget och köparen ska teckna ett nytt abonnemang. Ta kontakt med nätägaren Fortum för mer information.

Överlämning: Lägenhetens tillhörigheter, medlemsinformation, nycklar med mera skall lämnas över vid försäljningen. Säljaren ska visa köparen var lägenhetsförrådet ligger.

Månadsavgift: I månadsavgiften ingår vatten och värme. Inga höjningar av månadsavgiften är planerade.

Avgift vid ägarbyte: Förvaltaren tar ut en pantsättningsavgift om 1% av pbb och en överlåtelseavgift som är 2,5% av pbb.